Dopravná situácia 30.1.2007

30.01.2007 Celý región

Počas noci boli všetky cesty I. a II. triedy v okrese Poprad zprejazdnené, ako aj neprejazdné cesty III. triedy. V ranných hodinách začala fúkať nárazový vie...
Počas noci boli všetky cesty I. a II. triedy v okrese Poprad zprejazdnené, ako aj neprejazdné cesty III. triedy. V ranných hodinách začala fúkať nárazový vietor, takže sa začínajú tvoriť snehové jazyky, vodiči pri prejazde otvorených úsekov nech zvýšia pozornosť.

Úsek Poprad, Hranovnica, Vernár, horský prechod \" Popová\" je pre kamiónovú dopravu stále uzavretý.

Doplnené 9:38

Na štátnej ceste č. 1/67 v úseku Poprad-Hranovnica-Vernár stále trvá uzávierka pre nákladnú dopravu. Z toho dôvodu je dopravnými hliadkami PZ odkláňaná nákladná doprava už na úseku Brezno - Dobšiná. Ostatné cesty v Prešovskom kraji sú zjazdné.

Doplnené 16:00

Všetky cesty na Zemplíne sú napriek lokálnemu sneženiu zjazdné a zväčša mokré.
Na niektorých úsekoch ciest druhej a tretej triedy v Medzilaboreckom a Sninskom okrese sa nachádza mierna vrstva kašovitého alebo utlačeného snehu. Od soboty do dnešného dňa v spomínaných okresoch spadlo od 50 až 60 centimetrov čerstvého snehu. Silný vietor a husté sneženie komplikovali v priebehu pondelka situáciu na tamojších cestách. Počasie sa v noci upokojilo a dnes ráno zrušili prvý kalamitný stupeň.
Teplota vzduchu sa okolo obeda na Zemplíne pohybovala od nuly do mínus dvoch stupňov Celzia.
TASR o situácii na cestách informovali dispečeri Správy a údržby ciest Prešovského a Košického samosprávneho kraja v jednotlivých okresných sídlach.

Doplnené 13:00

V okrese Humenné sa vytvára na všetkých cestách silná námraza, došlo k niekoľkým malým dopravným nehodám. Na št. ceste č. 1/74 v úseku Snina - hraničný priechod Ubľa je na vozovke kašovitá vrstva rozjazdeného snehu. Žiadame vodičov o zvýšenú opatrnosť.

Od 16.00 hod. je sprejazdnený pre nákladnú dopravu horský priechod Poprad - Vernár, št. cesta č. 1/67, ktorý je zjazdný len s použitím snehových reťazí. Povinnosť použiť snehové reťaze je upravená dopravnými značkami a bude kontrolovaná hliadkami dopravnej polície.
Na št. ceste č. 1/74 medzi mestom Humenné a obcou Brekov došlo k dopravnej nehode, blokovaný je jeden jazdný pruh.
 

Vyberte región

mark